Informasjon om klubben

Hvordan det hele startet

I Dirdal og omegn har det alltid vært mange folk som har vært opptatt av idrett og sport. Mange spilte nok fotball på marka hjemme på garden, eller gikk litt på ski på stølen, men alt var på fritt initiativ og sporadisk. Etterhvert som tiden gikk ble det klart at det var behov for å få de tilfeldige sportsbegivenhetene i mer organiserte former.

Tre foregangsmenn så dette behovet, og fikk ideen om å starte idrettslag inne i Dirdal. Disse var Ingvald Fatland, Odd R. Michaelsen og Erling Olav Gilje. Den 21.april i 1967 innkalte de til møte på Dirdal skole og ca.25 interesserte møtte opp, kan vi lese av styreboka. Disse tre utgjorde også de første midlertidige styret. Medlemskontigenten ble satt til den høye sum av en krone for barn og skoleelveer, og  hele to kr. og 50 øre for voksne.

I begynnelsen ville en satse på fotball, friidrett og terrengløp. En søkte om støtte fra kommunen og så var man igang. Etterhvert kom også ski og skøyter på programmet. I fotball var det først privatkamper som ble spillt, mot lag som Høle, Oltedal og Bjerkreim. Penger til driften ble samlet inn via Bingo-kvelder og film-kvelder, der man viste Chaplin-filmer på skolen.

To år etter stiftelsen besluttet man å melde seg inn i Norges Idrettsforbund, mens man ikke meldte seg inn i fotball-kretsen før i 1974.